Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4.

Onze groep bestaat uit 24 kinderen. Op maandag, dinsdag en woensdag hebben wij meester Coen en op donderdag en vrijdag juf Jolanda.

In groep 4 leren wij veel nieuwe dingen. Zo hebben we in groep 3 gerekend tot en met 20 en gaan we in groep 4 rekenen tot en met 100! Dat is best een uitdaging maar ook heel leuk. We leren klokkijken en voor het eerst gaan we aan de slag met de tafels. Deze zijn heel belangrijk voor de rest van de basisschooltijd. Eerst leren we de tafel van 1 en 10 en daarna gaan we verder met de overige tafels. Aan het eind van het schooljaar kunnen wij de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 10.
Natuurlijk leren we nog véél meer in de rekenlessen tijdens dit schooljaar.

Naast rekenen, spelling en taal leren wij ook Engels. Dit doen we via de methode ´Take it easy´. Tijdens de Engelse les wordt er zoveel mogelijk Engels gepraat, dat vinden we soms nog best heel lastig maar door herhaling leren we veel woorden. Verder krijgen we verkeersles en maken we muziek.

Iedere donderdag gymmen we lekker in de gymzaal bij Rhienderoord. Samen met groep 3 worden we met de bus opgehaald, dat is elke week weer een klein feestje!

We werken op school met Thinking for learning. Hierbij werken we aan verschillende thema’s waarbij we zelf onderzoek mogen doen. Aan het eind van elk thema leveren we een eindproduct. Soms individueel maar ook in groepjes.

Minimaal twee keer in de week hebben wij Kanjertraining. Bij deze training leren wij hoe wij op de juiste manier voor onszelf op kunnen komen, de sfeer in de klas goed kunnen houden of verbeteren. Kanjertrainingen zijn leuk, maar soms ook spannend. Vaak worden er situaties uitgespeeld door de leerlingen. Hierbij worden de verschillende petten die bij de Kanjertraining horen ingezet.

Kortom: we doen veel leuke, gezellige dingen in groep 4 maar leren ook een hoop!

Groetjes van groep 4!

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep