Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6.

Wat leuk dat je even bij ons komt kijken. Wij hebben 19 leerlingen in groep 6. Op maandag en dinsdag is juf Esmé in de klas en juf Gaby is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

Vaak beginnen wij de dag met stillezen, je mag dan zelf een leuk boek uitkiezen. Wij hebben daarom twee keer in de week het vak Engels. Tijdens de lessen wordt er zoveel mogelijk Engels gesproken. Dit is soms best spannend, maar het gaat steeds beter! Ook is het belangrijk dat je de tafels tot en met 12 op tempo kent. Wij oefenen hiervoor meerdere keren per week. Wij proberen binnen 1 minuut zoveel mogelijk tafels op te schrijven, door het kennen van de tafels wordt het uitrekenen van de grotere sommen makkelijker.

Rekenen doen wij op een tablet van Snappet. We krijgen pluspunten als we sommen goed beantwoorden en kunnen zien welke doelen we hebben behaald. Ook mag je in de klas op de rekenmuur opschrijven als je het doel behaald hebt.

Drie middagen in de week werken we aan Thinking 4 learning. Dat zijn alle zaakvakken in één les. Dit  thema werken we aan een jij en ik boek. Daarvoor hebben we onze oma’s en opa’s geïnterviewd.

In groep zes hebben we ook presentaties, namelijk boekbesprekingen en spreekbeurten.

Minimaal twee keer in de week hebben wij Kanjertraining. Bij deze training leren wij hoe wij op de juiste manier voor onszelf op kunnen komen, de sfeer in de klas goed kunnen houden of verbeteren. Kanjertrainingen zijn leuk, maar soms ook spannend. Vaak worden er situaties uitgespeeld door de leerlingen. Hierbij worden de verschillende petten die bij de Kanjertraining horen ingezet.

Op vrijdagochtend hebben wij samen met groep 5 gymnastiek. In de ene zaal oefenen wij veel met spel, in de andere zaal staan toestellen klaar.

In groep zes hebben we ook iedere week huiswerk. Dit maak je op de computer. Het is een woordenschat les van Nieuwsbegrip, onze begrijpend lezen methode. Soms krijg je ook huiswerk van Engels of topografie mee naar huis.

Groetjes van groep 6!

 

 

 

 

 

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep