Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3.

In groep 3 hebben wij les van juf Marleen op maandag en dinsdag en van juf Ivy op woensdag, donderdag en vrijdag. Wij zitten met 23 kinderen in groep 3 en dat is reuze gezellig.

In onze klas leren wij lezen, schrijven en rekenen. Wij doen dit allemaal binnen een thema. Zo hebben we dit jaar al gewerkt aan het thema: ik en jij op school, en nu werken wij aan het thema: De appelmoesfabriek. Wij zijn druk bezig met het maken van een echte keuken in onze themahoek en wij gaan etiketten ontwerpen en schrijven voor op de appelmoespotjes. We hebben in de pluktuin tegenover onze school al appels geplukt. Ook leren wij wegen door het maken van de appelmoes en natuurlijk rekenen met geld als we de potjes gaan verkopen. Gaaf hé!?

Wij leren lezen middels de methode lijn 3. Kijk maar eens naar dit filmpje om een indruk te krijgen van de manier waarop wij werken met lijn 3: https://www.youtube.com/watch?v=0BQoNGkDhIU

Daarnaast leren wij ook rekenen, dit doen we in het werkboek van Wereld in getallen 5, maar ook rekenen wij vaak buiten of in de speelzaal om ook lekker te kunnen bewegen tijdens het leren.Bewegen, dat vinden wij heel belangrijk op de Pancratius school. We hebben iedere week een extra lange gymles bij gymzaal de Rhienderoord, hier gaan wij heen met de bus. Dat voelt iedere week als een gezellig, klein schoolreisje.

Naast het leren lezen, schrijven en rekenen zijn wij ook graag creatief bezig. Zo hebben wij onlangs mooie ik tekeningen gemaakt en hebben we al een paar keer een schrijfdans gedaan met waskrijt. Daarnaast leren we ook Engels, we weten bijvoorbeeld hoe we moeten zeggen of we iets lekker vinden of niet en we kennen een aantal Engelse woorden binnen het thema school. Wil je eens een kijkje komen nemen in groep 3 of op onze school? Maak dan een afspraak via de site met onze directeur, meester Per.

Groetjes van groep 3, juf Serena en juf Ivy (en juf Marleen)

 

 

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep