Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5.

Leuk dat u hier een kijkje komt nemen.

Wij hebben 24 leerlingen in groep 5. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Niké onze juf. Op woensdag is juf Annemiek in de klas.

Vaak beginnen wij de dag met lezen, je mag dan zelf een leuk boek uitkiezen. We doen ook aan estafette lezen, waarbij we moeilijke woorden en teksten vlot leren lezen.In de ochtend werken we aan de basisvakken rekenen, taal en spelling.Rekenen doen wij op een tablet van Snappet. Bij elke les doen wij ons best om het doel te behalen. Voor het rekenen in groep 5 is het belangrijk dat we de tafels van 1 t/m 12 uit ons hoofd kennen. Dit oefenen we regelmatig, zowel op school als thuis. Bijvoorbeeld door middel van spelletjes.Bij Taal leren we van alles, van spreken en luisteren tot het gebruik van woordsoorten. Met Spelling kunnen wij met behulp van de categorieën al veel woorden goed schrijven!

Met Spelling kunnen wij met behulp van de categorieën al veel woorden goed schrijven.Wij leren op school ook Engels. Tijdens de lessen proberen we zoveel mogelijk Engels te praten. Dit is soms best spannend, maar het gaat steeds beter!

Drie middagen in de week werken we aan Thinking 4 learning. Dat zijn alle zaakvakken in één vak. Hierbij werken we aan verschillende thema’s waarbij we zelf onderzoek mogen doen. Aan het eind van elk thema leveren we een eindproduct. Soms individueel maar ook in groepjes. Een voorbeeld van een eindproduct is het maken van een ‘Jij en ik boek’.In groep 5 gaan wij ook al voor de klas presenteren, dit doen wij met boekbesprekingen en spreekbeurten.

Minimaal twee keer in de week hebben wij Kanjertraining. Met de training leren wij positief omgaan met elkaar en onszelf. Zo kunnen wij de sfeer in de klas goed houden of (als dat nodig is) verbeteren. Vaak worden er situatiesuitgespeeld door de leerlingen. Hierbij worden de verschillende petten die bij de Kanjertraining horen ingezet.Op vrijdag sluiten we de week sportief en creatief af. Op vrijdagochtend hebben wij samen met groep 6 gymnastiek. Wij hebben dan twee soorten lessen, een les met spellen en een les met toestellen. ’s Middags werken we aan diverse creatieve opdrachten. Soms alleen met onze eigen groep maar ook regelmatig samen met groep 6. We houden dan een aantal werken achter elkaar een creatief circuit waarbij we in gemixte groepjes aan verschillende creatieve opdrachten werken.Kortom, we werken hard en hebben het ook heel gezellig met elkaar.

Samen maken we er een fijn schooljaar van!

Groetjes van groep 5!

 

 

 

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep