Gezonde school

De St. Pancratius heeft in april 2019 het certificaat ‘Gezonde School’ bewegen en sport behaald. Hier zijn we
trots op. We richten ons hierbij op bewegen en integreren dit, waar mogelijk, in onze lessen en activiteiten.We vinden het ontzettend belangrijk dat kinderen veel bewegen en we besteden veel aandacht aan beweging, tijdens de gymlessen maar ook bij reguliere lessen. Soms doen we dat in het lokaal, maar als het even kan, gaan we naar buiten. Waar mogelijk stimuleren we deelname aan sportieve activiteiten in Brummen. Zo doen we ook mee aan verschillende sporttoernooien, de Koningsspelen en lopen we ieder jaar de avondvierdaagse. Regelmatig zijn er ook buitenschoolse activiteiten waar kinderen zelf aan mee kunnen doen. Sinds  schooljaar 2018-2019 wordt, in samenwerking met de combinatiefunctionaris sport van de gemeente Brummen en met lokale verenigingen, elke maand een naschoolse sport/spel activiteit aangeboden aan leerlingen die dat leuk vinden. Hierbij kan worden gedacht aan: voetbal, rugby, slagbal en andere sportieve activiteiten.

Rond onze school hebben we veel ruimte waar we volop gebruik van maken. Als het weer goed is, gymmen we buiten. Anders wijken we uit naar de sporthal Rhienderoord. De groepen 1 en 2 krijgen gym in ons eigen speellokaal.

En we staan niet stil. Om de ruimte om de school optimaal te benutten zijn we bezig met de ontwikkeling van een groen schoolplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

We vinden het belangrijk dat kinderen veel bewegen en gezond eten, daarom mogen zij geen snoep meenemen naar school. Behalve als ze jarig zijn! Dan mogen kinderen trakteren op snoep, koek, fruit of iets hartigs, als het maar niet teveel is.

We waarderen het als uw kind een gezonde lunch meekrijgt. Het is niet toegestaan snoep en frisdranken mee te nemen.

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep