Gezonde school

De St. Pancratius streeft ernaar om het predicaat Gezonde School te dragen, met name gericht op bewegen. We besteden veel aandacht aan beweging, tijdens de gymlessen maar ook bij reguliere lessen. Soms doen we dat in het lokaal, maar als het even kan, gaan we naar buiten. Zo doen we ook mee aan verschillende sporttoernooien, de Koningsspelen en lopen we ieder jaar de avondvierdaagse.

We vinden het belangrijk dat kinderen veel bewegen en gezond eten. Dit schooljaar hebben wij 1 keer per maand op de woensdagmiddag een gezonde (na)schoolse activiteit op de planning staan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen voldoende beweging krijgen en hopen daar op deze manier ons steentje aan bij te dragen.

We hebben veel ruimte om de school, waar we volop gebruik van maken. Als het weer goed is, gymmen we buiten. Anders wijken we uit naar de sporthal Rhienderoord. De groepen 1 en 2 krijgen gym in ons eigen speellokaal.

We vinden het belangrijk dat kinderen veel bewegen en gezond eten, daarom mogen zij geen snoep meenemen naar school. Behalve als ze jarig zijn! Dan mogen kinderen trakteren op snoep, koek, fruit of iets hartigs, als het maar niet teveel is.

We waarderen het als uw kind een gezonde lunch meekrijgt. Het is niet toegestaan snoep en frisdranken mee te nemen.

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep