Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3.

In groep 3 hebben wij les van juf Sandra op maandag en van juf Marleen op dinsdag tot vrijdag. Wij zitten met 26 kinderen in groep 3 en dat is reuze gezellig.

In onze klas leren wij lezen, schrijven en rekenen. Wij doen dit allemaal binnen een thema. Zo hebben we dit jaar al gewerkt aan het thema: ik en jij op school, de boom en nu werken wij aan het thema: smakelijk eten! Wij zijn druk bezig met het maken van een echt afhaalrestaurant. Zo hebben we een menu gemaakt, koksmutsen en leren wij recepten lezen. Wij leren lezen middels de methode lijn 3. Kijk maar eens dat dit filmpje om een indruk te krijgen van de manier waarop wij werken met lijn 3: https://www.youtube.com/watch?v=0BQoNGkDhIU

Daarnaast leren wij ook rekenen, dit doen we in het werkboek van Wereld in getallen, maar ook rekenen wij vaak buiten of in de speelzaal om ook lekker te kunnen bewegen tijdens het leren. Bewegen, dat vinden wij heel belangrijk op de Pancratius school. We hebben iedere week een extra lange gymles bij gymzaal de Rhienderoord, hier gaan wij heen met de bus. Dat voelt iedere week als een gezellig, klein schoolreisje.

Naast het leren lezen, schrijven en rekenen zijn wij ook graag creatief bezig. Zo hebben wij onlangs mooie koksmutsen gemaakt om te dragen in ons restaurant. Daarnaast leren we ook Engels, we weten bijvoorbeeld hoe we moeten zeggen of we iets lekker vinden of niet en we kennen een aantal Engelse woorden voor eten. Wil je eens een kijkje komen nemen in groep 3 of op onze school? Maak dan een afspraak via de site met onze directeur, meester Per.

Groetjes van groep 3, juf Marleen en juf Sandra

St. Pancratiusschool

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen

telefoon:
0575 561906

e-mail:
panadministratie@veluwseonderwijsgroep.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep